IMG_0530

Historie

ACTIVE institutes historie går år tilbage. I efteråret 2003 inviterede en lille initiativgruppe anført af Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Partnerskabet idræt og sundhed i Aarhus (PISA) til ”the-selskab” på Vilhelmsborg.

På godset syd for Aarhus mødtes repræsentanter fra erhvervslivet, offentlige institutioner og en række organisationer for at afprøve idéen omkring etableringen af et institut, som kunne spille en rollen som matchmaker med afsæt i innovation indenfor området idræt, sundhed og fysisk aktivitet.

Interessen for et institut var stor og i løbet af de følgende år lykkedes det for initiativgruppen at få finansieringen af visionens opstart på plads. Kulturministeriet, det hedengangne Aarhus Amt, Aarhus Kommune og Aarhus Universitet stillede sig finansielt bag projektet.

Med finansieringen på plads var ACTIVE institute en realitet, og da universitetets Center for Idræt i sensommeren 2007 åbnede dørene til sit nye domicil på Dalgas Avenue, rykkede ACTIVE institute i et par af kontorerne.

Med Alexandra instituttet som forbillede er ACTIVE institute etableret som en forening, der har til formål – gennem innovation, videndeling og forskning inden for området fysisk aktivitet – at bidrage til befolkningens forbedrede livskvalitet. ACTIVE institute fungerer som matchmaker mellem erhvervsliv, organisationer og institutioner med interesse og forretningsmæssig fokus på området med henblik på udvikling af nye produkter, services og løsninger.

 • Nyheder

 • Blog

 • Kontakt

  ACTIVE institute
  Dalgas Avenue 4
  8000 Aarhus C

  hg@activeinstitute.dk
  ACTIVE +45 87 16 84 19
  Testcenter +45 23 23 41 45
  www.activeinstitute.dk