3 Grunde Til at Træne Med Andre

0

Hvis du tænker at flere og flere træner sammen i stedet for alene, så er det ikke bare noget du tænker. Det er nemlig populært som aldrig før at træne sammen – med den lokale løbeklub, fitnessholdet i centeret eller en gruppe af dine egne venner. Der kommer flere og flere klasser indenfor flere og flere sportsgrene, så hvorfor er det nøjagtigt at så mange mennesker hopper væk fra at være “lone wolf” til at træne sammen med andre i en gruppe. Der er flere grunde og selvfølgelig er det individuelt fra person til person, men som udgangspunkt er der næsten altid tre grunde, som går igen og igen.

Motivation

Medmindre du er den sjældne person, som bare kan hoppe ud af sengen kl. 5 om morgenen, så er oddsene at du har svært ved at komme og og holde dig motiveret. Hvis sidstnævnte er tilfældet, så er du langt fra alene. Langt de fleste “normale” mennesker har dette problem. Dette er en af de helt store fordele ved at træne med sammen med andre. Når folk starter med at træne i en gruppe vil de få fornyet energi, fordi de ved at der er andre som venter på en og er i samme båd. Dette kombineret med en god fitnessinstruktør, vil få gang i din puls og sætte gang i forbrændingen!

ikke alene bliver du mere motiveret til at komme op af sengen for at træne, men der er også en god chance for at du kommer i bedre form og bliver stærkere. Hvis du træner med mennesker som er hurtigere, stærkere eller i bedre form end dig, så kommer dette til at smitte af på dig. Der er et gammelt ordsprog som lyder “førerhunden sætter tempoet for resten af flokken”.

Ansvarlighed

Kan du huske dengang du startede i gymnasie og din mor vækkede dig, når du ikke kunne komme op i skole? Hun holdte dig ansvarlig. Det er mere end sandsynligt, at du ikke ville have kommet igennem de hårde år uden hendes hjælp – hermed et stork tak til alle mødre! En træningsgruppe kan gøre præcis det samme for din træning – holde dig ansvarlig. Det som man hører igen og igen fra folk som træner med andre er: “Jeg ville ikke kunne komme op om morgenen, hvis det ikke var fordi jeg vidste at Karina, Kristine, Maria osv. stod og ventede på mig og ville drille hvis jeg ikke mødte op”. Frygten for gruppepres får dem ud af sengen – ondt men det virker 😉

Derudover så er der træneren som også kan holde et skarpt øje med hvem som kommer til træning, og hvem som ikke dukker op. Hvis der er en bestemt person som har sprunget over i et par uger, så kan personen få en venlig påmindelse med trussel om talrige burpees hvis der ikke mødes op til træning snart. Dette plejer normalt at virke og få en igang på holdet igen.

Sammenhold

Mennesker er sociale skabninger og langt størstedelen af os, elsker at være omkring andre mennesker. Vi elsker at grine, joke og generelt have det sjovt. Netop disse grunde er det som du kan få ud af at træne i en gruppe. Der er intet der bringer folk tættere sammen end at opleve elendighed og hård fysisk lidelse sammen. Hvis du nogensinde har prøvet det, ved du præcis hvad der menes.

Mange mennesker tilmelder sig et hold for blot at komme i bedre form, men undervejs ender de med at danne tætte venskaber med andre. Mange ender med at blive gode venner og på denne måde, har du fået meget mere ud af træningen end blot sved og tårer. Man kommer oprigtigt til at nyde hinandens selskab. Der er tale om ligesindende som bare træner og hygger sig sammen.

At deltage i en gruppetræning kan holde dig motiveret, holde dig ansvarlig og hjælpe dig med at udvikle en følelse af et stærkt sammenhold. I en verden hvor vi er blevet så afhængige af e-mails og SMS’er, får du den oprigtige menneskeinteraktion, som langsomt forsvinder alle andre steder. I dag kan du gøre næsten alt, uden at skulle tale med en person.

.. Men det er når du ikke er til træning. Til træning bliver du nødt til at være involveret. Du kan forsøge at gemme dig i klassen, men en god instruktør vil integrere dig i gruppen, uanset om du vil det eller ej. Derfor kaldes det gruppedynamik, og derfor vil teknologien aldrig kunne erstatte dette. Happy training!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here