Hold Dig I Form Med En Smart Badevægt

0

Er du ligesom så mange andre mennesker opmærksom på din vægt, og ønsker at holde øje med din udvikling? Hvis ja, så kan en smart badevægt være lige noget for dig. Smarte badevægte har indtaget markedet med storm, og giver dig nu mulighed for at få et bredt udvalg af information om din krop direkte ind på din smartphone.

 

Hvad gør det til en smart badevægt?

Der hvor en smart badevægt skiller sig ud fra en traditionel badevægt, er muligheden for at opkoble den til enten Bluetooth, Wi-Fi eller begge dele. Hermed kan badevægten sende den information som den lagre når du vejer dig, direkte til en tilhørende applikation, som kan give en grafisk illustration over din udvikling. Dette kan i sær være relevant, for aktive personer som ønsker at holde øje med sin udvikling – og selvfølgelig om det går den rigtige vej.

En smart badevægt er typisk ikke bare en badevægt. Lige så snart den bliver ”smart”, så er det typisk også fordi at den kan en række andre funktioner, som en almindelig badevægt ikke kan. En smart badevægt, bliver nemlig også kaldt en kropsanalysevægt, som betyder at den måler en lang række parametre, så snart du stiller dig op på vægten. Dette kan blandt andet være hele din kropskomposition. Typisk måler den parametre som din fedtprocent, din muskelmasse og vandmasse og ikke mindst din knoglemasse. Dette baserer sig typisk på estimater, som beregnes ved at sende elektroder op gennem kroppen, og samle data på din komposition.

 

Fordelene ved en smart badevægt

Der kan være en lang række fordele ved at have en smart badevægt i hjemmet. Hvad der især gør sig gældende her, er muligheden for at holde dig i form. Ved at være opmærksom på om vægten eller fedtprocenten stiger/falder, kan du altid tage handlen såfremt det ikke går den rigtige vej. Ser du at din kropsvægt stiger, men at du samtidig har en stigende muskelmasse, tyder det på at du opbygger muskler – hvilket er godt, hvis det er dit mål. Omvendt kan du også holde øje med om din fedtprocent falder, hvis det er det parametre du har fokus på. Det er meget individuelt om man ønsker at tabe fedt, tage på i muskelmasse eller blot ønsker at reducerer sin vægt. En smart badevægt måler det hele, og sender informationen direkte til dig på din telefon. Et eksempel på dette er de populære Withings Wi-Fi badevægte. De er super nemme at installere, super effektive i sine målinger og giver dig et godt overblik over dine oplysninger. Her henter du blot Withings applikationen til din smartphone, og så er du så godt som i gang med at bruge vægten.

 

Hvad har en badevægt af smarte features?

Synkronisering af data

Der er selvfølgelig muligheden for at få data på mobilen. Smarte skalaer er enten Bluetooth-aktiverede, eller både Bluetooth- og Wi-Fi-aktiverede. Wi-Fi-skalaer koster generelt mere, fordi de kræver flere komponenter til at fungere. De er også meget mere bekvemme. For at få dine daglige afvejninger af en Bluetooth-skala og ind i appen, hvor data bliver lagret, har du brug for en Bluetooth-enhed ved din side. Hvis du forlader din smartphone, fitnesstracker eller løbeur i det andet rum, har du ikke mulighed for at veje dig, før enheden er inden for Bluetooth-rækkevidde. (Nogle skalaer kan gemme en optaget vægt indtil næste synkronisering, men de billigere gør det ikke.) En Wi-Fi-aktiveret skala har ikke dette problem. Det synkroniserer dine data, så længe det har et signal fra din Wi-Fi-router. I test er Wi-Fi-synkronisering også mere pålidelig, mens Bluetooth-synkronisering mislykkes fra tid til anden.

 

Graviditetstilstand

Kvinder, der er gravide eller som ønsker at blive gravide, har særlige behov for at tracke deres vægt. Dette er nu en mulighed med nogle særlige modeller på markedet i dag. De har mulighed for at adskille vægten fra moren og barnet, således at man kan få information om begge parter. Dette kan være særligt anvendeligt, hvis man ønsker information om hvordan man udvikler sig og ikke mindst hvordan barnet udvikler sig.

 

Automatisk brugergenkendelse

Mange af de lidt dyrere smarte badevægte på markedet, har en automatisk brugergenkendelse. Det betyder at du uden problemer kan stille dig op på badevægten – og så ved den hvem du er. Dette forudsætter selvfølgelig at man har oprettet sig som bruger, og samtidig har opretter de brugere som kommer til at anvende den smarte badevægt. Det kan være børn, kæreste eller forældre. Typisk kan en badevægt huske mellem 4-16 brugere – dette er specificeret under hver model, antallet af brugerprofiler.

 

Ønsker du derfor at holde dig i form, så kan en smart badevægt. Om det er en badevægt eller en kropsanalysevægt, så kan den være med til at give dig essentiel information om din krop og din udvikling, som gør at du ved om du er på rette spor eller ej.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here