Ting Som Ingen Fortæller Dig Inden Du Starter i Centeret

0
group of young people running on treadmills in modern sport gym

I denne artikel kan du læse om 7 ting vedr. centertræning, som du ikke får noget at vide om inden. Bliv klogere på alt fra sauna-etikette til de råd fra de store bøffer i centeret!

1. Det handler ikke kun om træning

Når du først melder dig til et center, så er den normale intention blot at være der et par gange om ugen og komme i bedre form. Virkeligheden er dog at jo mere du bliver draget ind i træningskulturet, jo mere går du op i dine resultater og starter med at leve herefter. Du starter med at planlægge hvad du spiser og begynder måske endda at føre en kostplan. Det bliver ikke “bare” træning mere – det bliver en ny livsstil.

2. Du lærer folk at kende, men aldrig deres navne

Det er mere eller mindre uundgåeligt at din trænings plan vil falde sammen med andres. Jo mere du træner, jo mere vil du se de samme folk. Før eller siden starter du måske at small-talke med disse personer. Alt efter hvor godt i svinger sammen, kan det være at i også kommer til at hænge sammen udenfor centeret. Selvom du måske lærer dem at kende på et personligt plan, så er i aldrig blevet introduceret til hinanden ved at give hånd.

3. Store bøffer vil give dig råd

De store fyre vil gerne tro at de kender deres stof. Start i centeret som en komplet nybegynder, så er det meget sandsynligt, at du indenfor den første tid, hvis du bevæger dig ud på frivægt området, vil modtage “gode råd” fra en af de store fyre, som ved præcis hvordan du skal lave øvelserne. Derudover er de ikke blege for at fortælle dig, hvis der er noget som du ellers gør galt. Nogen gange er det fine råd, og andre gange skal du bare lade det sive igennem.

4. Du lærer at læse en personlig træner

Mange af de store centre er fyldt med personlige trænere, enten personlige eller centeres egne. Der bliver konkurreret med hinanden efter klienter. Hvis du virkelig ligner en begynder, så tag det ikke ilde op, hvis en af disse henvender sig til dig i starten. Efter noget tid når alle kan se at du har styr på din træning, så tag det som et kompliment hvis du blot for et par anerkendende nik fra nogle af disse trænere.

5. Vær ligeglad med din facade hvis du vil have sucess

Nogle centre kan virke som skræmmende steder, fyldt med mennesker som har fantastiske kroppe og alle ved præcis hvad de gør. De værste du kan gøre, når du starter i centeret er at være for forsigtig og bange for at træde ved siden af. Hop ud i det, lav de svære øvelser, efter et par gange kan du dem med sikkerhed.

6. Du behøver ikke at gå på alle hold

Centrene vil nogen gange prøve at få dig med på flere forskellige hold, så de kan få så mange til at deltage som muligt. Men det bliver hårdt for dig selv hvis du skal møde i centeret på bestemte tidspunkter, og ikke selv har tid til at planlægge din egen træning, hvor du kan være dig selv og fokusere på dine egne øvelser. Selvfølgelig kan der være hold som er gode for dig, så prøv evt. at kombinere de to ting.

7. Personligt rum og hygiejne er ikke ens for alle

Der er altid den fyr i ethvert center, som elsker at stå og flagre med en vis legemsdel inden eller efter han har været i bad. Selvom du er vant til at tage en håndklæde omkring dig, så er han fuldstændig ligeglad med dette. Dette er også tilfældet når det kommer til at fylde i omklædningsrummet. Nogle tager flere bænke til sine egne ting og gør ikke plads til andre, dette er noget som de slet ikke tænker over. På et tidspunkt ser du formentlig også engangskrabere, kropsbehåring og tånegle – alt sammen noget som folk forhåbentlig stopper med.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here